Image Image Image Image Image


Educational Pavilion

An Education Pavilion for the Botanical Garden of the Ozarks

The project nestles itself in the Northwest corner of a field and stretches across a creek which borders the field to also inhabit the timber. All of the program elements are organized alongĀ a datum line which is realized as a cast in place concrete wall, to become a heavy gesture in the landscape. The concrete wall is anchored at one end by a corten steel box which hosts the support spaces and an open air tower at the other end to allow the visitors to also inhabit the tree tops and capture views of Lake Fayetteville. The parabolic roof which hovers over the educational spaces is constructed of glulam beams, pine tongue/groove, & a custom zinc shingle system. The roof form intends to collect rain water to support the aquatic plant garden.